הסכם גישור גירושין
למה נכון לפנות קודם כל לגישור גירושין?
אחת הסיבות העיקריות לבחור בגישור לפני כל אלטרנטיבה אחרת זה העובדה כי בכל סכסוך, לצד הקונפליקטים ישנם לכל צד גם צרכים שלא בהכרח קשורים ישירות לסכסוך וגם אינטרסים משותפים.
ברב המקרים אם נפליג אחורה על ציר הזמן נגלה כי בעבר לפני פרוץ הסכסוך היה גם שיתוף פעולה, מטרות משותפות, אמון הדדי ותקשורת טובה, אשר איפה שהוא החלו להשתבש והביאו להסלמה והידרדרות.
בחירה להגיש תביעה משפטית היא בחירה לוותר על השליטה בגורלך ולהילחם על צדקתך בפני צד שלישי שיכריע במחלוקת על פי מיטב הבנתו.
לכן כתבי טענות אינם יכולים להרשות לעצמם לתת מקום לכל דבר שעלול להסיט את הפוקוס מהמטרה לשכנע ולנצח במשפט, להוכיח שאני צודק, לקבל כמה שיותר, ולהציג את הדברים בשחור ולבן, תוך הקצנה המציגה צד אחד כצד הטוב, התמים, הקורבן שנעשה לו עוול ואילו הצד השני מוצג באופן מוקצן כרע, כשקרן כחורש מזימות וכו' .
התוצאה היא שלא פעם בדרך, גישה זו שבהגדרה מתעלמת מדקויות ומהמורכבות שבכל מקרה ומקרה מעוותת את המציאות.
התוצאה היא שאפילו אם הדרך הזו משיגה בסוף את מטרתה המשפטית ומביאה לנצחון במשפט, היא מקצינה ומחריפה את הקונפליקט, נתפסת כפוגענית ומותירה לא פעם אדמה חרוכה והרס ובכך מותירה גם את "המנצח לכאורה" וגם את הקרובים לו עם צלקות ופצעים ששום נצחון לא יוכל לרפאם וההפסדים שעוד יבואו בדרך כתוצאה מכך, עולים על כל ניצחון משפטי.
אחרי שהבנו את המחיר המתלווה לאלטרנטיבה בה צד שלישי בורר או שופט כופה עלינו החלטה ואיך זה משליך על האופן בו אנו מציירים את המחלוקות ועל האופן בו יהיה עלינו להתנהג עד הכרעה, חשוב שנבהיר כמה דברים חשובים:
"בחירה בגישור גירושין לא פוגעת ביכולת שלי לחזור ולנתב את ברור הסכסוך
בכל דרך שהיתה לי לפני שפניתי לגישור, לרבות פניה לבית המשפט או לבוררות".
היות ואחד היסודות הבסיסיים ביותר בגישור ובתהליך בניית הסכמות בין צדדים במשא ומתן המושתת על הידברות הוא חופש החלטה של הצדדים לקחת חלק בתהליך שכזה המחוקק נתן על כך את דעתו.
כלל בסיסי בגישור הוא "שכל אחד יכול בכל שלב ומכל סיבה שהיא להפסיק את הגישור גירושין והחלטה זו לא תשמש נגדו ולא תמנע ממנו למצות את זכויותיו בכל דרך חוקית אחרת העומדת לרשותו.
תהליך אישי, מוגן בסודיות לשמירת פרטיותכם שתכניו נהנים מחיסיון
מה שעולה בגישור לא ישמש כראיה בתביעה אזרחית ולא ניתן לזמן את המגשרים להעיד על תכני הגישור במסגרת תביעה אזרחית שהוגשה לבית המשפט או במסגרת הליך של בוררות.
למעשה גם אם הניסיון להגיע לפתרון בגישור באמצעות הידברות נכשל – אתם מוגנים !
אני שולט בגורלי, בהסכם ובפרטיו – אני מחליט מה טוב עבורי ולא אף אחד אחר ‼!
כלל נוסף בגישור הוא שהמגשר אינו יכול לכפות פתרון על הצדדים, הוא אינו בורר או שופט ותפקידו לסייע לצדדים לברר ולבחון את האינטרסים שלהם והצרכים שלהם ולסייע להם להעלות ולבחון מקסימום אופציות לפתרון בכל נקודת מחלוקת, אך היחידים שמחליטים מה יהיה תוכן ההסכם ביניהם ואם יהיה הסכם ביניהם אלו הצדדים עצמם.
להבדיל מהאלטרנטיבות השיפוטיות בהן ההכרעה מועברת על ידי הצדדים, לצד שלישי המוסמך לפסוק ובכך למעשה מעבירים הצדדים את השליטה בגורלם לאדם אחר, בגישור כל אחד שוקל בעצמו ובסיוע יועציו מה טוב ונכון לו ואז ורק אז מגבש החלטה אם לקבל את המוצע או לדחות אותו.
גישור: מסגרת גמישה ליצירת אופציות לפתרון
על בסיס מה חשוב לי ולמה אני זקוק
שלא כמו בבית המשפט או בבוררות שם מחפשים את האמת והצדק וכפופים לכללים נוקשים לגבי הבאת ראיות חקירות וחקירות נגדיות בגישור הכלל הפשוט אומר:
"כל מה שרלוונטי וחשוב לצדדים – רלוונטי לגישור".
גישור אינו תהליך התר אחר צדק או אמת אובייקטיבית.
הגישור לא עוסק במה מגיע לי, אלא תכליתו לאפשר לצדדים למפות ולהבין את מכלול האינטרסים (משפטיים ושאינם משפטיים) שלהם ושל יתר המעורבים בסכסוך, ליצור מגוון אופציות לפתרון ולגבש מתוכן פתרונות “WIN WIN”, שיביאו את התועלות המרביות עבור הצדדים.
במציאות אין הסדרים מושלמים, בסופו של דבר על כל צד, בסיוע יועציו, לשקול ולקבל החלטה האם ההסדר אליו ניתן להגיע בגישור, מיטיב עמו מול יתר האלטרנטיבות ובראשן הפניה לבית המשפט.
כשאלו פני הדברים, נוצר הסכם גישור, המועלה על הכתב, נחתם ובהסכמה מקבל תוקף של פסק דין באמצעות בית המשפט המוסמך לכך.
גישור: תהליך קצר ותכליתי החוסך לצדדים זמן וכסף רב.
גישור, בניגוד לאלטרנטיבות השיפוטיות הוא תהליך ממוקד ותכליתי המבוסס על דיאלוג ולא על כתבי טענות, צווים, חקירות פרוטוקולים ועדויות. זהו תהליך העוסק בבניית הסכמות איך ליישב מחלוקות, איך לייצר מקסימום תועלת לצדדים ואיך לבנות מנגנונים לפתרון קונפליקטים עתידיים במערכות יחסים שימשכו גם לאחר גמר הגישור. זהו פתרון קצר וממוקד שזוכה לאחוזי הצלחה גבוהים בהבאת סכסוכים לסיומם תוך מספר מפגשים (בד"כ מפגש עד שניים בשבוע) ועלותו לצדדים הינה כ-15% מעלותם של ההליכים האלטרנטיביים של בוררות או התנהלות בבתי משפט.
גישור מציע, סביבה מקצועית תומכת, הרואה ומכבדת את הצדדים
לצערנו העומס הרב המוטל על המערכת המשפטית, גורם לכך שלא פעם צדדים הנקלעים לבית המשפט יוצאים ממנו בחוויה מתסכלת שכלל לא הקשיבו להם וכי לא ניתנה להם הזדמנות נאותה להציג את עמדתם באופן מלא ומפורט בפני בית המשפט.
לכך מתווספת העובדה שכדי "לנצח" במאבק המשפטי אנו שוכרים את שירותיו של עורך דין, אשר בצדק מבחינתו, עסוק בהשגת הניצחון ולא במה שחשוב לנו.
במצב זה כל דבר שטקטית עלול להחליש אותנו או שאינו תורם לסיכויי הניצחון שלנו בהליך, נדחק לשוליים ונמחק, על אף שברמה האישית לא פעם הדברים שחשובים לנו יותר מכל הם בדיוק אלו.
הגישור לעומת זאת, שם את האדם וצרכיו במרכז ולא את העובדות, כחלק מהתהליך יש זמן ומקום ככל הנדרש להקשיב לצדדים, לתת לכל אחד מהם לספר כיצד הוא רואה את הדברים, לשבת יחד ולקיים דיאלוג מכבד גם בנקודות כואבות ולשבת גם לבד עם המגשר על מנת לפתוח ולהרחיב בנקודות שקשה או שלא מעוניינים לשתף בהן את הצד השני תחת כללי הסודיות החלים על המגשר.
הגישור מאפשר התייחסות למערכת הבינאישית שבין בני האדם, מאפשר מיפוי מקיף של צרכים ואינטרסים אגב דיון מעמיק במה שחשוב לכל אחד מאיתנו. בניגוד לאלטרנטיבות, בגישור המגשר יסייע לכם לקרוא בין השורות להבהיר לעצמכם אילו ויתורים אתם עושים ומדוע ולבנות הסכמות שיקחו את כל אלו בחשבון ואתם ורק אתם תגבשו יחדיו את הדברים להסכם שתרגישו עימו שלמים.
גישור הינו תהליך נייטראלי ואובייקטיבי נעדר שיפוטיות
המגשר מחוייב כמובן לנייטראליות ואובייקטיביות בתהליך. מחוייבות זאת תמצא את ביטויה בהסכם הכניסה לגישור על תחתמו גם אתם וגם המגשר עם פתיחתו של ההליך.
לאורך הדרך כולה יקפיד המגשר לשמור על נייטראליות, לא לשפוט אתכם, לא להתערב ביניכם באופן שיעניק יתרון כזה אן אחר למי מכם ובעיקר יאפשר לכם להיות אתם ולהעלות ולדון גם במשותף וגם בינכם ובין עצמכם בכל המורכבויות העולות ממכלול המחלוקות ביניכם.
הסכמי גירושין להורדה לדוגמא: הסכם גירושין לזוג עם ילדים | הסכם גירושין לזוג בלי ילדים | הסכם שלום בית או גירושין