התנהלות
הליך גישור גירושין נפתח בשיחה חופשית בין המגשר לצדדים בה לאחר היכרות אישית קצרה, מסביר המגשר לצדדים את כללי היסוד של התהליך תוך התייחסות למטרות התהליך, למה ניתן לצפות מהתהליך מבחינת תוצרים אגב התייחסות למשמעות של הגעה או אי הגעה לפתרון המחלוקות.
ככלל ניתן לאמר כי התכנים בגישור שייכים ונקבעים על ידי הצדדים ואילו הפרוצדורות וכללי ההתנהגות נקבעים על ידי המגשר.
וולנטריות – השתתפות בהליך מבחירה
בכל שלב בתהליך גישור גירושין רשאי כל אחד מהצדדים לפרוש מהתהליך ללא צורך בהנמקה מדוע אינו מעוניין להמשיך בתהליך.
זכות הבחירה
זכות הבחירה של הצדדים ושליטתם בתהליך אינה מתמצה רק לזכותם לפרוש מהתהליך, הצדדים יהיו גם אלו שיקבעו מה יהיו הנושאים בהם הם מעוניינים לדון בהם. מובן שהמגשר ינחה את הצדדים ויסייע בידם למפות את מכלול הנושאים הרלוונטיים לדיון תוך שימוש בניסיונו ומתוך הבנת הנושאים השזורים בתיאור המחלוקת כפי שכל צד תופס אותה אך ההחלטה הסופית אם לדון או לא לדון בנושא מסויים נתונה בידי הצדדים והמגשר לא יכפה על הצדדים דיון בנושא שאינם מעוניינים לדון בו.
נורמות התנהגות ותם לב
הצדדים מצופים לנהוג זה בזה בכבוד הדדי, לתת לצד להציג את הדברים כפי שהוא רואה אותם, לא להתפרץ ולקטוע האחד את השני ולא לנקוט בלשון גסה ומעליבה האחד כלפי השני. המגשר במסגרת תפקידו יקפיד על כך שלכל צד תינתן אפשרות מלאה להציג את עמדותיו באופן מקיף וממצה. בנוסף הצדדים מתחייבים להימנע מנקיטת פעולות חד צדדיות כל זמן שהליך הגישור פעיל.